ECOfencing - onderdelen

De ECOfencing tuinwand bestaat uit volgende elementen:


Palen

De palen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen: 150cm, 180cm, 210cm, 240cm*, 270cm*, 300cm*. De palen kunnen eenvoudig op de gewenste lengte verzaagd worden.


(*) voorzien van een metalen verstevigingsprofiel binnenin


Panelen

De panelen zijn verkrijgbaar in volgend formaat: 5x30x180cm. Doordat de panelen een hoogte hebben van 30cm wordt er aangeraden om te werken met hoogtes die veelvouden van 30 zijn zodat er geen panelen overlangs moeten gezaagd worden. De panelen mogen zonder probleem deels in de grond geplaatst worden. Ze gaan immers nooit rotten.


Optioneel: gebogen toppanelen

Voor de afwerking van de schermen kan men kiezen voor de vlakke panelen of voor de gebogen toppanelen. De vlakke panelen zijn eigenlijk de bovenkant van een gewoon paneel. De gebogen toppanelen zijn ofwel convex (A =bol) of concaaf (B = hol). Deze speciale toppanelen geven uw afscheiding een mooie en stijlvolle touch.


Paaldoppen

Er zijn drie verschillende decoratieve mogelijkheden om de palen te voorzien van een mooie afwerking: de vlakke afwekingsdop, de bolvorimige dop en de kegelvormige paaldop. Voor de laatste twee decoratiedoppen is telkens de vlakke dop nodig.


Zijstrips

De zijstrips kunnen worden gebruikt om een begin- of eindpaal langs 1 kant volledig dicht te maken.


Paneelstoppen

De paneelstoppen worden onderaan de palen geplaatst in de gleuf van de palen. Met deze kan je het onderste paneel (en bijgevolg de rest van de panelen ) eenvoudig pas plaatsen. Bovendien zorgen ze ervoor dat de panelen niet kunnen verzakken en op hoogte blijven.


De paneelstoppen zijn niet nodig wanneer er geplaatst wordt op een verharde ondergrond met grondplaten.


Optioneel: veiligheidsclipsen

De veiligheidsclipsen worden boven in de gleuf van een paal gemonteerd om te voorkomen dat het bovenste paneel er kan worden uitgehaald.


Verankering: grondplaten

In het geval van een verharde ondergrond (bijvoorbeeld terrasvloer of beton) is het aangewezen van te werken met de grondplaten. De grondplaten of paalvoeten worden gemonteerd op de ondergrond (bij voorkeur chemisch verankerd) waarna de twee adapters worden geplaatst. Tot slot wordt de paal over grondplaat + adapters geschoven.

Waarom kiezen voor ECOfencing?

  • recyclage kunststof
  • milieuvriendelijk
  • onderhoudsvrij
  • weersbestendig
  • licht & sterk
  • duurzaam
  • eenvoudige installatie

Meer lezen >>

Referenties

Bekijk hier een aantal referenties van de verschillende kleuren.

Belangrijk om weten!

ECOfencing wordt gemaakt van gerecycleerde kunststoffen (PVC). Omdat gerecycleerd materiaal geen homogene grondstof is, kan het eindresultaat soms verschillen vertonen. Dit resulteert in toleranties in kleur... Meer lezen >>