Alle voordelen van ECOfencing tuinschermen

ECOfencing biedt de eenvoudigste manier voor het plaatsen van tuinschermen. Door de samenstelling van het materiaal (95% gerecycleerd kunststof) en het lage gewicht is het plaatsen van een tuinwand nog nooit zo makkelijk geweest. Met ECOfencing kunt u op elke plaats (harde of zachte ondergrond) snel en eenvoudig aan de slag. We zetten alle voordelen van ECOfencing op een rijtje:


1. IJzersterk

ECOfencing tuinschermen zijn heel sterk. In onafhankelijke tests is bewezen dat ECOfencing palen een grotere trekkracht hebben dan betonnen palen. Betonnen palen zijn bovendien niet flexibel en kunnen breken bij harde windstoten terwijl ECOfencing palen door hun flexibiliteit deze windstoten kunnen opvangen.


2. Vederlicht

Met minder dan 5 kilo per paneel is ECOfencing een genot om mee te werken. Het lage gewicht maakt het hanteren en transporteren van ECOfencing makkelijk.


3. Veilig

Door het lage gewicht is ECOfencing veiliger om mee te werken dan de traditionele tuinschermen en verkleint het de kans op lichamelijke letsels zoals rugklachten.


4. Duurzaam

ECOfencing bestaat volledig uit gerecycleerde kunststoffen en beschikt bijgevolg over dezelfde unieke eigenschappen: duurzaam, vochtbestendig, rotvrij. Bij vriesweer zullen de palen of panelen niet breken of barsten. Hierdoor zijn de ECOfencing palen en panelen ook ideaal om een basis te vormen voor een houten tuinscherm. Op deze manier komt het hout niet in contact met de grond.


5. Onderhoudsvriendelijk

Het materiaal vraagt weinig onderhoud. Jaarlijkse onderhoudsbeurten (verven, sappen, behandelen) behoren tot het verleden. De materialen zijn overschilderbaar, maar dat is niet noodzakelijk om ze te onderhouden. Af en toe eens afspuiten met water en de tuinwand zal er mooi blijven uitzien.


6. Dubbelzijdig

De unieke “woodgrain” toplaag is aangebracht op beide kanten van de materialen en maakt de tuinwand moeilijk te onderscheiden van echt hout. De beschikbare kleuren zijn bruin en beige en grijs.


7. Eenvoudig te plaatsen

Een ECOfencing tuinwand is door zijn lage gewicht makkelijk te hanteren en te installeren. Bekijk hier meer informatie over de verschillende installatiewijzen.


8. Ecologisch

ECOfencing bestaat voor uit gerecycleerde PVC en is dus een ecologisch en milieuvriendelijk product. Meer info over het productieproces vindt u hier.Onafhankelijke onderzoeken

Het "Department of Civil and environmental engineering" van de universiteit van Bradford (Verenigd Koninkrijk) heeft de ECOfencing palen bestudeerd en de sterkte ervan aangetoond. De resultaten zijn indrukwekkend en laten zien dat betonnen palen minder sterk zijn dan ECOfencing palen.


Onderstaande afbeeldingen tonen wat er gebeurt met de palen onder invloed van krachtuitoefening op de palen. De ECOfencing paal buigt terwijl de paal uit beton op een gegeven moment breekt. Nadat men de uitgeoefende kracht wegneemt, keert de ECOfencing paal terug naar zijn oorspronkelijke positie.


Waarom kiezen voor ECOfencing?

  • recyclage kunststof
  • milieuvriendelijk
  • onderhoudsvrij
  • weersbestendig
  • licht & sterk
  • duurzaam
  • eenvoudige installatie

Meer lezen >>

Referenties

Bekijk hier een aantal referenties van de verschillende kleuren.

Belangrijk om weten!

ECOfencing wordt gemaakt van gerecycleerde kunststoffen (PVC). Omdat gerecycleerd materiaal geen homogene grondstof is, kan het eindresultaat soms verschillen vertonen. Dit resulteert in toleranties in kleur... Meer lezen >>