Productie- en kleuringsproces ECOfencing

ECOfencing wordt gemaakt van gerecycleerde kunststoffen (PVC). Omdat gerecycleerd materiaal geen homogene grondstof is, kan het eindresultaat soms verschillen vertonen. Dit resulteert in toleranties in kleur en vorm die eigen zijn aan producten die gebaseerd zijn op gerecycleerde grondstoffen.


De materialen worden onder hoge temperaturen geproduceerd. Op het einde van de productiecyclus worden ze afgekoeld met water. Toch hebben de materialen nog een hoge temperatuur wanneer ze worden verpakt. Hierdoor kan er condensatievocht ontstaan dat door de materialen wordt opgenomen. Deze vochtopname veroorzaakt vlekvorming die niet controleerbaar is. Deze vlekken zullen echter verdwijnen van zodra de materialen aan het zonlicht worden blootgesteld. Het opgenomen vocht kan dan weer verdampen zodat de kleuren egaliseren. Dit heeft geen nadelig effect op de kleuren of de technische eigenschappen van het product. Er wordt geen omruiling gedaan van deze materialen.


De kleuren zullen bij het eerste contact met UV-licht (zonlicht) al na enkele dagen een tint lichter worden. Daarna stabiliseren de kleuren. Na verloop van jaren zullen de kleuren lichter worden, maar de materialen moeten nooit geschilderd worden. Het materiaal is wel overschilderbaar, maar vraagt geen enkele behandeling om zijn technische eigenschappen te bewaren.


De fabrikant hanteert een kwaliteitscontrole die rekening houdt met deze eigenschappen en doet geen omruiling of terugname omwille van deze toleranties. Er wordt aangenomen dat de klant voldoende bekend is met het product voor de aankoop.


ECOfencing - egaliseren van de kleuren

Waarom kiezen voor ECOfencing?

  • recyclage kunststof
  • milieuvriendelijk
  • onderhoudsvrij
  • weersbestendig
  • licht & sterk
  • duurzaam
  • eenvoudige installatie

Meer lezen >>

Referenties

Bekijk hier een aantal referenties van de verschillende kleuren.