Installatie van een ECOfencing tuinscherm

Het plaatsen van de tuinschermen is eenvoudig en kan men zelf uitvoeren. Zowel de palen als de panelen zijn verderlicht. Hierdoor zijn ze makkelijk door 1 persoon te hanteren. Dit in tegenstelling tot zware betonnen palen en panelen. Daarnaast is ECOfencing door het lage gewicht ook veiliger om mee te werken en verkleint het risico op letsels (bijvoorbeeld rugklachten).


Al onze producten zijn compatibel met erkend bouw- en afrasteringmateriaal. De tuinwand kan worden gemonteerd in losse grond of op een verharde ondergrond. Onderstaande foto's en video tonen hoe ECOfencing wordt geïnstalleerd. Een complete installatiegids kan worden gedownload in afdrukbaar PDF-formaat en is terug te vinden onder downloads.


Laten plaatsen?

Indien u liever professionele hulp inroept, richt u dan tot uw tuinaannemer of klik hier om vrijblijvend een richtprijs voor de plaatsing aan te vragen.


Zelf plaatsen: in losse grond

Als het om een losse ondergrond gaat, dan worden de palen met beton verankerd. Dit wil zeggen ze rechtstreeks in de grond worden geplaatst. Hiervoor graaft men een put van ongeveer 50 à 60 cm diep (afhankelijk van de hoogte van het tuinscherm). De ECOfencingpaal wordt in de put geplaatst en vervolgens vastgebetonneerd. Dit is de meest stabiele en stevige manier van plaatsen.


Zelf plaatsen: verharde ondergrond

Wanneer de palen niet kunnen verankerd worden in de losse grond dan wordt gewerkt met grondplaten. Deze gegalvaniseerde sokkels worden op de verharde ondergrond (beton, tegels, terrasvloer,...) vastgezet met chemische verankering. De ECOfencingpalen worden nadien over de grondplaten geschoven.


Installatievideo

Opmerking: de grondstaak wordt enkel gebruikt voor het plaatsen van maximaal twee schermen (komt overeen met 3 palen) van maximum 180cm hoogte. Voor meerdere schermen is het aangeraden om de palen te verankeren in de grond met beton. De palen worden dan ongeveer 60cm diep in de grond vastgezet.

Waarom kiezen voor ECOfencing?

  • recyclage kunststof
  • milieuvriendelijk
  • onderhoudsvrij
  • weersbestendig
  • licht & sterk
  • duurzaam
  • eenvoudige installatie

Meer lezen >>

Referenties

Bekijk hier een aantal referenties van de verschillende kleuren.

Belangrijk om weten!

ECOfencing wordt gemaakt van gerecycleerde kunststoffen (PVC). Omdat gerecycleerd materiaal geen homogene grondstof is, kan het eindresultaat soms verschillen vertonen. Dit resulteert in toleranties in kleur... Meer lezen >>